Pe scurt: Cyclope este pentru activitatea pe calculator ceea ce sunt desfăşuratoarele pentru convorbirile telefonice sau foile de parcurs pentru deplasările în delegaţii. Dacă sunteţi de acord că ultimele două nu violează intimitatea angajaţilor vă veţi da seama că nici Cyclope nu depăşeşte această limită.

În detaliu: La fel cum desfăşurătorul de la telefon vă arată numerele de telefon cu care s-a vorbit, cât timp, ş.a.m.d. fără a oferi detalii despre conţinutul efectiv al convorbirilor la fel şi Cyclope oferă rapoarte despre aplicaţiile utilizate, site-uri deschise ş.a.m.d. fără a prelua informaţii de conţinut din email-urile trimise, capturi de ecran ale fişierelor folosite, site-urilor vizualizate etc.

De aceea susţinem că folosirea Cyclope nu lezează intimitatea angajaţilor nici din punct de vedere al legii şi nici sub aspectul conduitei de angajator.

Din experienţa clienţilor noştri, cea mai bună abordare este a-l prezenta pe un ton normal, ca pe un instrument cu scop de creştere a productivităţii în muncă.

E normal să aveţi nevoie de un set de date obiective dacă vă doriţi un climat intern care răsplăteşte în primul rând implicarea şi productivitatea. La urma urmei, angajaţii care îşi văd de treabă sau cei sub-evaluaţi vor fi chiar avantajaţi de rapoartele din Cyclope.

Menţionarea faptului că intimitatea lor este protejată după cum spuneam la punctul 1 este de asemenea un element cheie.

Dacă-l veţi prezenta angajaţilor în mod tăios, exclusiv ca pe un detector de chiulangii, reacţia lor va fi evident una mai neplacută.

Amintim încă o dată că Cyclope monitorizează doar activitatea la calculator. Nu monitorizăm activităţile care nu presupun muncă la calculator.

Totodată nu e cazul să vă temeţi de potenţiale evaluări nedrepte din acest motiv. La urma urmei, sunt toate şansele ca angajatorul dumneavoastră sau superiorul direct să ştie oricum că postul dumneavoastră implică doar parţial muncă la calculator.

Şeful dumneavoastră ştie că aveţi de participat la şedinţe, de făcut muncă de teren, când aveţi pauza de masă, de vizitat clienţi etc. Astfel, e normal ca prin natura muncii dumneavoastră să apăreţi în rapoartele Cyclope ca fiind mai puţin activ(ă) la calculator.

În urma feedback-ului de la clienţii noştri am reuşit să determinăm că pentru piaţa muncii din România este în general acceptată o productivitate a muncii de 80% din timpul petrecut la birou. Adică din 8 ore pe zi la birou, circa şase ore şi jumătate să fie petrecute în interes de serviciu.
Nu. Să luăm şi un exemplu: o persoană deschide o pagină web (www.exemplu1.ro) pe care navighează 5 minute. Apoi deschide o pagină www.exemplu2.ro şi pe prima o lasă deschisă în fundal toată ziua fără a mai reveni pe ea. În acest caz durata contorizată de Cyclope pe www.exemplu1.ro este de 5 minute.

Cyclope generează o alertă atunci când înregistrează o perioadă de inactivitate a mouse-ului sau a tastaturii mai lungă de 45 de secunde. Aşadar, după 45 de secunde de inactivitate într-un anumit site sau aplicaţie softul nu mai contorizează utilizarea site-ului sau a aplicaţiei cu pricina.

Softul are capacitatea de a se apăra atunci când cineva încearcă sa-l manipuleze, generând alerte care să vă aducă la cunoştinţă tentativele de fraudă.
Răspunsul este DA – în termen de 30 de zile de la achiziția produsului. Dacă nu sunteți mulțumit de produs și dacă echipa noastră de suport nu vă ajută să rezolvați problemele raportate, vă vom returna suma aferentă achiziției. Această politică se aplica numai pentru clienții noi. Clienții existenți – cei care reînnoiesc licențele lor, nu beneficiază de acest privilegiu deoarece au avut deja acest beneficiu la prima achiziție a produsului.