Intimitatea Angajaților

Legalitatea Monitorizării Angajaților
Prin Intermediul Cyclope

Harness Your Social Proof

Recomandările Noastre

Pe baza experienței noastre în domeniu, vă recomandăm să comunicați angajaților dumneavoastră următoarele aspecte:

  • Compania dumneavoastră deține proprietatea intelectuală asupra tuturor datelor de afaceri sub orice formă – și are dreptul de a accesa și de a proteja aceste date – chiar dacă sunt stocate pe dispozitivele personale.

  • Intimitatea la locul de munca este una limitata. Astfel modul în care sunt folosite resursele companiei (autoturisme, telefoane fixe/mobile, conexiunile la Internet, fax, imprimante, computere) poate fi supravegheat cu scopul determinării parametrilor de funcționare, optimizarea lor sau detectarea abuzurilor.

  • Există o politică de utilizare acceptabilă (acceptable use policy) care explica cum se pot folosi resursele firmei și dacă acestea pot fi folosite în interes personal. Dacă nu aveți o astfel de politică vă recomandăm să definiți una.

  • Există anumite interdicții legate de folosirea anumitor aplicații, protocoale de comunicare, echipamente în cadrul companiei. Din nou, dacă nu aveți o astfel de politică vă recomandăm să definiți una.

Pot exista repercursiuni dacă se constată că angajatul folosește resursele companiei într-un mod care încalcă politicile companiei. O lista scurtă de exemple ar putea fi: se folosește telefonul mobil al companiei pentru convorbiri personale, se folosește mașina de serviciu în afara programului de lucru, se listează documente personale sau se accesează/folosesc web site-uri sau aplicații interzise (exemplu: descărcarea de torente pe computerele firmei).