Recent au apărut în presa din Romania și internațională mai multe articole despre decizia CEDO în cazul inginerului român concediat deoarece a folosit un cont de Yahoo Messenger – deschis la cererea angajatorului pentru a fi folosit în interes de afaceri – pentru a purta conversații private (cu fratele și iubita / soția sa).

Cyclope este aplicația care poate spune angajatorilor cât timp și cu cine au povestit angajații lor pe chat – fără a divulga conținutul discuțiilor. Astfel veți putea ști exact cât timp este folosită o anumită aplicație de chat și în ce interes.

Faptul că Cyclope nu salvează conținutul conversațiilor este o măsură de protecție pentru clienții Cyclope care nu pot fi acuzați astfel că au intervenit în viața privată a angajatului. Se poate face astfel o comparație facilă între datele oferite de Cyclope și o factură detaliată de telefonie mobilă – practic știi cu cine a vorbit, la ce oră și cât a durat conversația însă nu știi conținutul.

Recomandarea noastră pentru angajatori este să-și informeze angajații legat de politicile interne (specificate în regulamentul de ordine interioară) despre modul de folosire a echipamentelor IT: calculatoare, telefoane, conexiuni la Internet. De asemenea, monitorizarea continuă a activității permite identificarea facilă a abuzurilor (de exemplu 2 ore zilnic pe facebook) precum și gradul de încărcare cu sarcini a angajaților (cine / cât / ce muncește).

Recomandarea noastră pentru angajați este sa se informeze despre cum pot folosi echipamentele IT oferite de angajator. Să știe exact dacă pot folosi aceste echipamente în scop personal și dacă există restricții în acest sens.
De când este pe piață Cyclope a ajutat peste 700 de companii si instituții publice din România sa afle modul în care sunt folosite computerele lor, fiind singura aplicație care garantează 100% legalitatea utilizării ei.