Discutam cu un client de Cyclope despre cum poate un manager ocupat să folosească Cyclope eficient.

Eu mi-am permis să sugerez următoarea abordare:

Studiați prima dată raportul de Overview (Sumar de activitate) lunar. Din acest raport se poate vedea foarte ușor că un angajat:

 1. A fost monitorizat în total X ore (dacă x este apropiat de 160 este OK la nivelul unei luni)
 2. A fost activ Y% – (Tot ce trece de 80% este considerat a fi OK de majoritatea clienților)
 3. A fost inactiv Z% (Noi recomandăm clienților să “pondereze” acest procent cu tipul de activitate al angajatului. De exemplu cine are multe ședințe poate avea inactivitate de 20%-30%)
 4. Are o productivitate de K% – de asemenea foarte bună dacă trece de 80%. Acesta mai poate fi “ajustată” prin setările de productivitate.
 5. Dintre cele mai vizitate website-uri, 90% ar trebui să fie în interes de afaceri.
 6. Dintre cele mai folosite aplicații, cele mai folosite sunt de business.
 7. Și în ultimul grafic arată activitatea / pasivitatea pe orele de lucru. De aici se vede că în general ajunge în jurul unei anumite ore la birou și pleacă după o anumită oră.
 8. Practic dintr-un singur raport se pot observa 8 informații relevante.
 9. Dacă sunt persoane la care acest raport nu arată bine (sunt mai puține ore lucrate, mai puțină productivitate, etc..) recomand să se meargă la alte rapoarte pentru a identifica în detaliu situația, astfel:
 10. Dacă sunt puține ore lucrate în total – recomandăm să se verifice raportul de prezență. Aici se poate vedea la ce oră a venit / plecat și cât a fost activ / inactiv.
 11. Dacă productivitatea este scăzută, trebuie verificat raportul de productivitate. Trebuie “ajustate” productivitățiile dacă este cazul – de exemplu este mult timp fără productivitate.
 12. Dacă cele mai vizitate website-uri sunt altele decât cele de business, se poate merge la raportul de Internet sau cel cu domenii web. Aici se poate vedea în detaliu toată activitatea pe web.
 13. Dacă cele mai folosite aplicații nu sunt OK, se poate merge la raportul pe aplicații care oferă toate detaliile necesare.
 14. Practic din aceste alte 4 rapoarte se poate vedea cam tot ceea ce este relevant, legat de activitatea persoanei.

În concluzie, sugestia mea este să primiți rapoarte de Sumar / Overview lunare pentru fiecare angajat în parte. Acestea pot fi studiate rapid pentru fiecare dintre ei. Acolo unde există semne de întrebare, se poate merge mai departe și cere restul de 4 rapoarte recomandate de mine.

De asemenea, sugerez să studiați tot lunar, la nivel de companie, rapoartele de top websites și top aplicații.

Practic, cu aceste informații știți cam tot ce se întâmplă pe computerele firmei într-o lună. De exemplu, puteți afla cât a stat fiecare dintre angajați pe facebook într-o lună.